کشاورزی ارگانیک برای دستیابی به محصولات ارگانیک

استفاده از محصولاتی که به صورت ارگانیک تولید می شوند، چند سالیست که در دنیا محبوبیت به دست آورده است. از این رو بسیاری از مردم به دنبال تهیه و استفاده محصولات ارگانیک هستند. از سوی دیگر رشد جمعیت هم باعث شده است تا بیشتر تولید کنندگان محصولات کشاورزی به دنبال تولید این دسته از محصولات باشند.

سلامت و رسیدن به تناسب اندام همیشه برای انسان مهم بوده است. اما زمانی که محصولات کشاورزی با انواع مواد شیمیایی تولید شوند، نمی توان بدنی سالم و سلامت داشت. زیرا این مواد شیمیایی، به میزان قابل توجهی بدن را با مشکلات عدیده مواجه می کنند. پس مصرف محصولات ارگانیک از اهمیت بیشتری نیز برخوردار می شود.

کشاورزی ارگانیک چیست؟

کشاورزی ارگانیک در اصل یک نوع سیستم مدیریتی می باشد، که کمک می کند تا کشت بوم ها از سلامت بیشتری برخوردار شوند. این کشت بوم ها عبارتند از، تنوع زیستی محصولات، فعالیت های زیستی خاک برای بدست اوردن محصولات ارگانیک، چرخه های زیستی و … .

در این روش به جای این که از نهاده های برون مزرعه ای همچون سموم و کود های شیمیایی استفاده نماییم، با استفاده از عملیات مدیریتی، اقدام به تولید محصولات ارگانیک و ایمن می نماییم. این حرکت علاوه بر این که سلامتی بدن انسان را به همراه می آورد، منجر می شود تا سلامت اکوسیستم های زیستی نیز توسعه و تقویت شود.

علاوه بر آن می توانیم با این روش بر سلامت چرخه زیستی، و فعالیت های بیولوژیکی خاک نیز تاکید نماییم. اصول کلی تولید محصولات ارگانیک در اصل سلامت گیاه، حاصلخیزی خاک، سلامت زیست بوم زراعی و .. را با خود به همراه خواهد داشت.

محصولات ارگانیک

محصولات ارگانیک

اصول کلی برای کشاورزی ارگانیک 

کسانی که کشاورزی ارگانیک را انتخاب نموده اند، معمولا از چهار اصل حمایت می کنند. برای رسیدن به این چهار اصل، کشاورزی ارگانیک را آغاز نموده و در این زمینه فعالیت می کنند.

اصل اکولوژی: یکی از اصول چهارگانه کشاورزی برای دسترسی به محصولات ارگانیک اصل اکولوژی است. در این اصل کشاورز به دنبال تولید محصولاتی می باشد، که اکوسیستم طبیعی را دچار اختلال ننماید. حتی به دنبال این مسئله است که منجر به تقویت اکوسیستم طبیعی شود. تا زیستگاه ها و تقویت تنوع زیستی را بر حسب تعادل اکولوژیکی به وجود آورد.

اصل سلامت: در کشاورزی ارگانیک دستیابی به سلامت انسان، گیاه، خاک، جانوران، هر آنچه بر روی کره زمین قرار دارد و… در اولویت قرار دارد. این افراد با تولید محصولات ارگانیک در راستای حفاظت از کره زمین و هر آنچه بر روی آن زندگی می کند، می کوشند.

این مطلب رو از دست نده   تاثیر مضر نیترات بر سلامت انسان و محیط زیست

اصل انصاف: این اصل بیانگر این می باشد که با تولید محصولات ارگانیک توسط کشاورزی ارگانیک، باید میان تمامی انسان ها برابری و عدالت برقرار شود. یعنی تمامی اعضا و دست اندر کارانی که برای تولید این محصولات همکاری دارند، باید از مزایا و حقوق یکسانی برخوردار باشند.

اصل مراقبت: در انتها از میان اصول چهارگانه کشاورزی ارگانیک می توانیم به اصل مراقبت اشاره نماییم. این اصل بیانگر این است که تولید کنندگان محصولات ارگانیک به دنبال این هستند، که سلامت و رفاه نسل های بعد از خود را تضمین نمایند. این عمل با حفاظت از محیط زیست و اکوسیستم به راحتی میسر خواهد شد.

محصولات ارگانیک چه هستند؟ و چه ویژگی هایی دارند؟

این محصولات اصولا ویژگی های خاصی دارند. اولین ویژگی انها، استفاده از بذر و مواد گیاهی ارگانیک می باشد. برای تولید محصولاتی که به صورت ارگانیک کشت می شوند، باید از کود ها به شکلی استفاده نمود، که از آب، خاک و تنوع زیستی محافظ نماید.

اگر برای تولید این محصولات، به مواد گیاهی و بذر های ارگانیک دسترسی نداشتید، می توانید در کشاورزی از بذر هایی استفاده کنید که رایج هستند و ممنوع نمی باشند. مثلا به هیچ عنوان نباید از کودهای نیتروژن دار مصنوعی، یا نیترات در محصولات کشاورزی استفاده کنید. زیرا استفاده از این مواد منجر می شود محصولات از حالت ارگانیک خارج شوند.

می توان برای تولید محصولات ارگانیک از روش های فیزیکی برای کنترل بیماری ها، آفات، و علف های هرز استفاده کرد. این روش با استفاده از حرارت دهی در کشاورزی ارگانیک صورت می گیرد. از سوی دیگر باید برای استفاده از تجهیزات و ماشین آلات کشاورزی، پیش از استفاده، آنها را از موادی که احتمال آلودگی دارند پاک کنید.

کشاورزانی که به دنبال دستیابی به محصولات ارگانیک هستند، به هیچ عنوان از کودهای آلی که دارای فضولات انسانی هستند، برای رشد محصولاتی که برای تغذیه انسان مورد استفاده قرار می گیرند، استفاده نمی کنند. اگر این کود ها توسط سازمان استاندارد بررسی شود و سلامت آنها تایید گردد، می توان مورد استفاده قرار داد.

برخی از کشاورزان محصولات ارگانیک را در مزرعه هایی که دارای آلودگی هستند، کشت و تولید نمی کنند. ان کشاورزان برای این که مزرعه خود را از آلودگی دور نمایند، با حصار کشی از ورود حیوانات به داخل مزرعه کشاورزی خود جلوگیری می نمایند. تا بتوانند محصولاتی را که وارد بازار می کنند، به صورت ارگانیک تولید نمایند.

 

admin4
دی 8, 1398