تولید محصولات ارگانیک و بیابان زدایی
بدون شک هر محصولی برای رشد و پرورش، نیاز به خاک حاصلخیز دارد. از طرف دیگر وجود همین خاک حاصلخیز می تواند به عنوان عامل اصلی بقای بشریت بر روی زمین به شمار رود. زیرا تنها می تواند بر روی خاکی حاصلخیز و پر از املاح محصولات ارگانیک تولید نمود.
متاسفانه شاهد هستیم که به دلایل مختلفی در چند سال اخیر، رشد بیابان ها افزایش یافته و کشاورزان بیشتری بیکار شده اند. البته درست است که برای کاشت هر نوع محصولی، باید حتما آب به میزان لازم وجود داشته باشد، اما اگر همان مقدار آب کم نیز مدیریت شود، می تواند در هر محلی اقدام به کشت محصولات ارگانیک نمود.
این که بسیاری از ساختمان ها تخریب شده و کاهش مواد آلی موجود در سیستم کشاورزی، همگی منجر شده اند تا خاک مستعد فرسایش گردد. از سوی دیگر این که جانوران و گیاهان نیز قادر به دسترسی مواد آلی در خاک نبوده اند، از سوی دیگر زیستگاه گیاهان و جانوران را به مخاطره انداخته است.
استفاده نامطلوب از مواد شیمیایی، در کاشت محصولاتی عادی، منجر شده است تا خاک دیگر قادر به تامین مواد مورد نیاز برای رشد گیاهان نگردد. که همین مسئله نیز ما را از تولید محصولات ارگانیک دور نموده است. به همین منظور، بسیاری از کشاورزان به این نتیجه رسیده اند، که باید مجددا به آغوش طبیعت بازگردند، و اقدام به تولید محصولاتی نمایند که ارگانیک باشد.
رابطه بیابان زدایی و تولید محصولات ارگانیک
بدون شک از خودتان می پرسید، با این توضیحات به دنبال چه نتیجه ای هستیم؟ در اصل چگونه می توانیم بیابان زدایی نموده، و از رشد و پیشرفت این مشکل جلوگیری نماییم؟ باید بگوییم مسئله بیابان زدایی سالهاست در دنیا مطرح شده است.
بسیاری به دنبال این هستند که با کشت و تولید محصولات ارگانیک اقدام به از بین بردن بیابان ها نمایند. شاید بهتر است بگوییم انسان ها خود منجر به بیابان زایی شدند، و حال خود باید بیابان زدایی را پیش گیرند. تا بتوانند دنیا را از روندی که در پیش گرفته است نجات دهند.
درست است که بیش از ۱۰۰ سال فعالیت های انسانی، و تغییرات اقلیمی منجر به بروز بیابان های جدید شده باشد، و شاید به همین میزان یا بیشتر زمان برای بیابان زدایی لازم داشته باشیم. اما اگر اقدام به کشت محصولات ارگانیک نماییم، می توانیم در روند بیابان زدایی تاثیر گذار باشیم.
یکی از مهمترین دلایل به وجود آمدن بیابان چیست؟
شاید از میان تمامی دلایلی که منجر به ایجاد بیابان شده اند، بتوانیم استفاده از روش های نادرست کشاورزی را نیز بگنجانیم. بدون شک روش هایی که کشاورزان برای تولید انواع محصولات مورد استفاده قرار می دهند، با محیط زیست سازگار نیست.
می توانیم این مسئله را به خوبی پس از بارش بارانی شدید، شاهد باشیم. زمین هایی که به جای تولید محصولات ارگانیک به تولید محصولاتی کاملا شیمیایی پرداخته اند، به راحتی فرسایش یافته و تنها در یک باران شدید، شسته می شوند و از بین می روند.
می دانیم که تمامی خاک های سطحی از میزان بالایی موجودات میکروسکوپی و مواد آلی غنی مغزی شده اند. زمانی که این لایه مقاومت خود را از دست داده و فرسایش یابد، دیگر زمین قادر نخواهد بود در رشد محصولات ارگانیک تاثیر گذار باشد.
با بررسی هایی که در دنیا بر روی این مسئله انجام شده است، متاسفانه نابودی خاک در کشور های بزرگ بیش از ۱۰ تا ۵۰% سریع تر از احیای آن بوده است. از این رو همانطور که بیان نمودیم، در طی ۱۰۰ سال انسان منجر به نابودی زمین شده است. بدون شک باید بیش از ۲۰۰ سال تلاش کند و مجددا کشت محصولات ارگانیک را آغاز نماید، تا شاید درصد کمی از این تخریب را کاهش دهد.

محصولات ارگانیک
روش های جلوگیری از بیابان زایی
شاید بهتر است بگوییم یکی از بهترین روشهایی که می تواند زمین را از نابودی نجات دهد، کشاورزی محصولات ارگانیک است. با این روش می توان میزان باروری خاک و قدرت نگهداری آن را افزایش داده و کیفیت آن را بالا برد. زیرا با کاشت محصولاتی که به صورت ارگانیک تولید می شوند، شما از هیچ گونه مواد شیمیایی استفاده نمی کنید.
از سوی دیگر با این روش کشت می توانید خاک را از باد و آب که منجر به فرسایش آن می شود، محافظت کنید. این روش کاشت و تولید محصولات ارگانیک به میزان قابل توجهی در بیابان زایی و جلوگیری از فرسایش خاک تاثیر گذار خواهد بود.
شما با استفاده از روش کشت محصولات ارگانیک از هیچ سمومی برای دفع آفات استفاده نمی کنید. این امر منجر می شود تا از کاهش تنوع زیستی جلوگیری به عمل آید. علاوه بر آن می توانید کمتر اقدام به استفاده از آب های زیرزمینی و سطحی نموده، و باعث جلوگیری خاک از نمک دار شدن می نمایید.
با تمامی این تفاسیر که برای کاشت محصولات ارگانیک و بیابان زدایی بیان نمودیم، باید خاطر نشان نماییم، که سلامت جسم را نیز برای مصرف کنندگان به ارمغان می آوریم. پس پرورش این محصولات مزایای بسیار زیادی را با خود به همراه خواهند داشت.
دیدگاه خود را ارسال نمایید
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد