درخت دارچین
دارچین یک ماده پرخاصیت
دارچین یکی از ادویه های قدرتمند و پرخاصیت است که در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد . این ادویه فواید و خواص گسترده ای در طب سنتی دارد که از هزاران سال پیش در ایران مورد استفاده قرار گرفته است . به گفته محققان ، از بین ۲۶ ادویه و گیاه دارویی پر استفاده در جهان ، دارچین رتبه اول را از لحاظ دارا بودن آنتی اکسیدان ها دارد .
ترکیبات شیمیایی
دارچین دارای تانن ، یک ماده رنگی ، اسانس ، رزین و دیگر مواد می باشد
اسانس دارچین که تنها قسمت مهم دارچین است به مقدار یک درصد در پوست گیاه وجود دارد و و از تقطیر
آن با آب نیز حاصل می شود که در صورت تازه بودن به رنگ زرد روشن است ولی به مرور زمان بعلت اکسیده
شدن به رنگ های زرد طلایی و سپس قهوه ای مایل به قرمز در می آید .
ارزش غذایی دارچین
بر طبق دپارتمان کشاورزی ایالات متحده، ۱۰ گرم دارچین حاوی:
- ۲۴٫۷ کیلوکالری انرژی
- ۰٫۱۲ گرم چربی
- ۸٫۰۶ گرم کربوهیدرات
- ۰٫۴ گرم پروتئین میباشد.
خواص و فواید پزشکی دارچین
برطبق تحقیقات جدید ثبت شده در کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده آمریکا، دارچین، برای درمان گرفتگی عضلات، استفراغ، اسهال، عفونت، سرماخوردگی، بیاشتهایی و اختلال نعوظ استفاده میشود. همچنین به گفته مرکز دیابت انگلستان، دارچین، میتواند قندخون را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ و ۲ کاهش دهد، هرچند که تحقیقات بیشتری برای اثبات این ادعا نیاز است. سایر موارد عبارتست از:
- عفونت های قارچی.برطبق انستیتوی ملی سلامت آمریکا، سینامالدئید (یک ماده شیمیایی موجود در دارچین سنا) میتواند در مقابله با عفونت های باکتریایی و قارچی کمک کند.
- دیابت.دارچین میتواند سطح قند و چربی را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بهبود بخشد. محققان معتقدند مصرف روزانه ۶ گرم دارچین، میتواند به کاهش گلوکوز سرمی، تریگلیسیرید و کلسترول خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک نماید. وجود دارچین در رژیم غذایی افراد دیابتی میتواند به کاهش اثرات جانبی دیابت و بیماری های قلبی کمک نماید.
- بیماری آلزایمر.برطبق تحقیقات جدید، مواد موجود در دارچین، میتواند از ابتلا به بیماری آلزایمر پیشگیری کرده و یا سرعت پیشرفت این بیماری را کم نماید.
- اچ آی وی.تحقیقات جدید نشان میدهد که دارچین، میتواند بصورت بلقوه برضد ویروس اچ آی وی، مفید باشد. کاراترین نوع دارچین، بر علیه ویروس اچ آی وی ۱ و ۲ نوع چینی (سنا) آن میباشد.
- بیماری ام اس (Multiple Sclerosis).دارچین، میتواند پیشرفت بیماری ام اس را کاهش داده و بجای بعضی از داروهای گران قیمت که برای این بیماری استفاده میشوند، مصرف شود.
- کاهش اثرات منفی غذاهای پرچرب. رژیم غذایی پر دارچین، میتواند اثرات منفی خوراکیهای پرچربیرا کاهش دهد.
مضرات دارچین
- دارچین به دلیل داشتن طبیعت گرم میتواند در افراد گرم مزاج با عوارضی چون خشکی پوست، خارش بدن، گرگرفتگی، خارش گوش و گلو و … همراه باشد، لذا باید با توجه به مزاج مصرف شود.
- مصرف مقادیر زیاد دارچین، باعث تپش قلب، بیخوابی و افسردگی میشود.اثرهای مضر مصرف زیاد دارچین، عبارت است از، التهاب یا ورم کردن پوست، زخم ها و ترک های گوشه دهان و سوزش معده. دارچین، از لخته شدن خون جلوگیری می کند اما زیادی آن در خون باعث بروز مشکل های خونی و گردش خون می شود به ویژه اگر با داروهایی مانند آسپرین که باعث رقیق شدن خون می شود مصرف شود مشکل را ۲ برابر می کند.اکثر متخصصین زنان و زایمان توصیه می کنند زنان باردار از مصرف دارچین و فراورده های آن در طول دوران بارداری، حتی به مقدار خیلی کم خودداری نمایند. چرا که می تواند منجر به زایمان زودرس شود.به طور کلی مصرف ادویه ها از جمله دارچین در دوره شیردهی باعث ناراحتی معده نوزاد می شود و باید محدود شود. معده درد، اسهال یا استفراغ نشانه این است که سیستم گوارشی کودک به این نوع غذاها حساس است.
این مقاله بدون برچسب است.
دیدگاه خود را ارسال نمایید
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد