علت گران بودن محصولات ارگانیک چیست؟

روزهایی را شاهد هستیم که محصولات ارگانیک موفق شده اند از محصولات معمولی طرفداران بیشتری را به دست آورند. که این مسئله بدون شک می توان برای آیندگان تغییرات بسیاری را به همراه آورد. البته باید بگوییم این محصولات نسبت به محصولات معمولی از هزینه بالاتری برخوردار می باشند.

وارد بازار که می شوید، در دو سبد متفاوت سیب های خوش رنگ و براقی را مشاهده می کنید. یکی از سبد ها برچسب ارگانیک دارد و دیگری معمولی. شما کدام یک از این دو محصول را انتخاب می کنید؟ اگر برای شما هزینه و قیمت محصولات مهم باشد، بدون شک محصولات ارگانیک را انتخاب نخواهید نمود.

زیرا این محصولات از هزینه و قیمت بالاتری برخوردار هستند. اما اگر برای شما میزان سلامتی میوه و محصول مهم باشد، بی تردید سیب های سبد ارگانیک را انتخاب خواهید نمود. چون محصولات ارگانیک بدون هیچ نوع کود ها و آفت کش های شیمیایی پرورش یافته اند.

باید خاطر نشان نماییم که این دو محصول از نظر مقدار ویتامین، فیبر، سدیم، کلسترول و … از یک میزان فایده برخوردار هستند. اما چرا باید محصولاتی که به صورت ارگانیک تولید می شوند، از قیمت بالاتری برخوردار باشند؟ علت این مسئله چیست؟

ارگانیک بودن محصولات ارگانیک یعنی چه؟

بسیاری از مردم با خودشان می پرسند، محصولاتی که ارگانیک هستند، یعنی چه؟ باید بگوییم این که شیوه و عملکرد کشاورز برای پرورش گیاه چگونه است، یا آن که در تولید و فرآوری محصول خود از چه روش هایی بهره مند می شود، منجر به ارگانیک شدن محصولات می گردد.

محصولات ارگانیک همه محصولات را در بر میگیرند، مثلا صیفی جات، حبوبات، میوه ها و … حتی گوشت و لبنیات نیز در این دسته از محصولات قرار می گیرند. پس این که کشاورز برای تولید هر یک از این محصولات از چه روشی استفاده می نماید، بیانگر ارگانیک بودن یا نبودن آن خواهد بود.

هدف بسیاری از کشاورزان و دامپروران از تولید محصولات ارگانیک، به طور کلی محافظت از آب و خاک است. زیرا مواد شیمیایی که برای پرورش این محصولات استفاده می کنند، به میزان قابل توجهی منجر به آلودگی محیط زیست شده و آب و خاک را آلوده میکند.

زمانی که کشاورزان برای تولید محصولی از کود های شیمیایی استفاده نمی کنند، یا برای کنترل آفات از روش های سنتی بهره مند می شوند، منجر به تولید محصولات ارگانیک می شوند، که سلامت انسان و محیط زیست را در بر دارد. با این کار حتی دام هایی که از علوفه این گیاهان مصرف می کنند نیز، لبنیات و گوشت های ارگانیک به انسان ها ارائه می کنند.

محصولات ارگانیک

محصولات ارگانیک

تفاوت کشاورزی ارگانیک و عادی در چیست؟

بین یک کشاورزی که محصولات ارگانیک تولید می کند با کشاورزی که اقدام به تولید محصولات عادی می نماید تفاوت های بسیاری وجود دارد. کشاور های ارگانیک اصولا به جای استفاده از علف کش های شیمیایی، از روش های سخت تری استفاده می کنند.

این مطلب رو از دست نده   تفاوت محصولات ارگانیک با محصولات طبیعی

این افراد با استفاده از روش کشت دوره ای، یا پخش مالچ که مایعی قیر مانند بوده و از برگهای مرده تولید می شود، یا از طریق استفاده از کودهای حیوانی، آفات را از محصولات ارگانیک خود دور نموده و در پرورش آنها از مراقبت های خاصی استفاده می کنند.

استفاده از مالچ می تواند به میزان قابل توجهی از تکثیر و رشد کرم ها و علف های هرز جلوگیری نماید. از سوی دیگر این ماده، سرعت تبخیر آب از سطح زمین را نیز کاهش داده و در مصرف آب نیز صرفه جویی می نماید.

در حالی که کشاورزان عادی که محصولات ارگانیک تولید نمی کنند، از حشره کش های مصنوعی و سنتزی برای کاهش بیماری ها وآفات گیاهان خود استفاده می کنند. حتی این دسته از کشاورزان برای کاهش رشد علف های هرز، از علف کش های مصنوعی و شیمیایی نیز بهره مند می شوند.

این تفاوت ها در نحوه مراقبت از محصولات منجر شده است، تا کشاورزان برای تولید محصولات خود به محصولاتی متفاوت دست یابند. کشاورزانی که محصولات ارگانیک تولید می کنند، هم به سلامت انسان و هم به سلامت محیط زیست فکر می کنند.

در حالی که کشاورزان عادی بیشتر به فکر کسب سود بیشتر از تولید محصولات هستند. برای آنها مهم نیست که این مواد شیمیایی تا چه اندازه می تواند برای بدن انسان و محیط زیست مضر باشد. تنها اهداف خودشان برایشان مهم است.

تفاوت دامپروران عادی و ارگانیک در چیست؟

همانطور که بیان نمودیم، محصولاتی همچون گوشت و لبنیات نیز در دسته محصولات ارگانیک قرار می گیرند. از این رو  دامپروران نیز باید برخی نکات را در خصوص پرورش دام رعایت نمایند. بسیاری از دامپروران که اقدام به تولید محصولات عادی می نمایند، بسیار زیاد از انتی بیوتیک ها، داروها و حتی ترکیبات هورمونی را برای رشد و مقابله با بیماری های به دام های خود می دهند.

در حالی که دامپروران ارگانیک اصولا از مواد غذایی ارگانیک برای تغذیه دام های خود بهره مند می شوند. از سوی دیگر این افراد از فضاهای باز برای رشد و پرورش دام های خود بهره مند می شوند. تا دام ها در محیطی طبیعی رشد و پرورش یابند.

 

 

 

admin4
دی 7, 1398