انواع چای و فواید سلامتی آن ها

یک فنجان چای خوب نه تنها می تواند در هنگام صبح باعث بیداری و هوشیاری شود؛ بلکه می تواند اعصاب ناراحت و بهم ریخته را نیز تسکین دهد. امروزه انواع متفاوتی از چای در بازار وجود دارد اما تا چه حد نسبت به آنها شناخت و آگاهی وجود دارد؟

آیا نوشیدن انواع چای فایده ای برای سلامتی و تندرستی دارند؟ در این مقاله در سایت ارگانیک هاب به این پرسش ها پاسخ داده خواهد شد. چای ها که همگی از گیاه کاملیا سیننسیس به دست می آیند در چهار گروه دسته بندی می شوند: سبز، سیاه، سفید و اولانگ. فواید سلامتی بسیاری برای هر یک از این چهار گونه چای وجود دارد.

اما علاوه بر این چهار نوع ، انواع دیگری هم داریم که ترکیبی از موارد مختلف است مانند

  • چای ترش
  • چای بابونه
  • چای رازیانه
  • چای آلبالو
  • چای نعناع
  • چای ماسالا
  • چار زعفران
  • چای زنجبیل

اما در این مقاله قصد معرفی چهار نوع اصلی چای را داریم. پس با ما همراه باشید

چای سبز (Green Tea)

چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان قوی (EGCg (Epigallocatechin Gallate است که هم برای جلوگیری و هم درمان سرطان سینه، معده و پوست شناخته شده و معروف است. کافئینی که در این نوع چای وجود دارد نه تنها می تواند هوشیاری ذهنی را به ارمغان بیاورد، بلکه می تواند به تلاش های و انگیزه های کاهش وزن نیز کمک کند. از دیگر فواید چای سبز می توان به کاهش سطح کلسترول و همچنین محافظت در برابر آسیب های ناشی از اشعه UV خورشید اشاره نمود.

چای سیاه (Black Tea)

این نوع چای نیز دارای تعدادی از انواع اکسیدان ها است که به بدن برای مبارزه با رادیکال های آزاد کمک می کند. رادیکال های آزاد موادی شیمیایی ناشی از مصرف محصولات غیر طبیعی و ناسالم هستند که می توانند باعث پیری زودرس، بیماری های ایمنی، مشکلات سلامت روانی و … شوند. در مطالعه ای توسط دانشکده پزشکی دانشگاه بوستون نشان داده شده است که چای سیاه می تواند به بهبود وضعیت شریانی مبتلایان به بیماری های قلبی کمک کند.

جهت خرید اینترنتی چای سیاه ارگانیک ( چای ایرانی ) کلیک کنید

چای سفید (White Tea)

این نوع از چای در مقایسه با دیگر انواع چای دارای کمترین مقدار فرآوری را دارد. مطالعات نشان می دهند که چای سفید می تواند التهاب وابسته به آرتروز و پروستات های توسعه یافته را کاهش دهد. عناصر درمانی مخفی این چای کاتکین (Catechin) نامیده می شود؛ آنتی اکسیدان های فنولی که باعث می شوند بدن با آزاد سازی توکسین (زهرابه) ها به درمان خود کمک کند.

این مطلب رو از دست نده   نسخه طب سنتی برای آنفلوانزا

چای اولانگ (Oolong Tea)

می توان گفت که این نوع چای از خانواده چای سبز است با این تفاوت که یک فرآیند اکسیداسیون اضافی روی آن انجام گرفته و برای تهیه آن دقت بیشتری صورت گرفته است. پلی فنول های موجود در چای اولانگ باعث بهبود سوخت و ساز بدن می شود و می توانند به کاهش وزن کمک کنند. این نوع چای همچنین به عنوان کاهنده کلسترول خون، درمان اختلالات پوستی نظیر اگزما و همچنین کاهش قند خون برای آن دسته از افرادی که دارای دیابت نوع دوم هستند مشهور است.

 

admin4
شهریور 10, 1399