درخت بادام
دانستنی هایی از درخت بادام
بادام یکی از انواع آجیلهایی است که غالبا در پذیرایی از مهمانان استفاده میشود. خوشبختانه، بادام در تمام سال یافت میشود.
ریشه درخت بادام بسیار قوی است. این درخت می تواند حتی با کمی رطوبت نیز رشد کند. برگهای آن بیضی، باریک، نوک تیز و برنگ سبز می باشد. گلهای آن بسیار زیبا و برنگ صورتی است. در اوائل بهار شکوفه های بادام ظاهر می شود.
روغن بادام حالت روان ، رنگ زرد روشن و طعم ملایم دارد . در حالت تازه فاقد بو می باشد و دارای گلیسریدهایی اسیدهای چرب می باشد و باید در شیشه های مملو از آن و کاملاً در بسته نگهداری شود .
خواص درمانی
بادام شیرین و تلخ و روغن آنها ، هم چنین گل و قسمتهای دیگر هر یک خواصی به شرح زیر دارند
شکوفه بادام :گل درخت بادام بوی مطبوع ولی طعم تلخ دارد. از نظر درمانی دارای اثر مسهلی ملایم است . از دم کرده شکوفه درخت بادام شیرین مخصوصاً در طبابت های اطفال استفاده بعمل می آورند . دم کرده ۳۱ گرم برگ و ۰۵ گرم گل درخت بادام در یک لیتر آب به مدت ۰۱ دقیقه در رفع سرفه های پیاپی به مقدار ۱ فنجان کوچک درفاصله غذا ها وهمچنین درمان نارسایی اعمال کبد به مقدار یک فنجان قبل ازهر غذا اثردرمانی ظاهر می کند.
زیستگاه بادام کوهی
بادام کوهی در خاکهای عمیق تا نیمهعمیق، سنگریزهدار و بر روی تشکیلات آهکی – سیلیسی در شیبهای ملایم کوهستانها میروید. بومی ایران و منطقهٔ خاورمیانه، گستردگی در مناطق جنوبی، مرکزی و شمال شرق ایران، در کوههای آهکی- سنگلاخی است. دامنههای ارتفاعی رویشگاه بادام کوهی بین ۲۰۰تا ۲۷۰۰ متر از سطح دریا، در خطوط هم باران ۱۵۰ تا ۲۵۰ میلیمتر قرار گرفتهاند.
تمام خاصیت و فواید بادام و روغن بادام
-کلسترول را پایین می آورد:
بادام، منبع خوبی از چربی های غیر اشباع و مفید است که در کاهش کلسترول LDL (بد) کمک می کند.خوردن بادام، در بخشی از رژیم منظم ما می تواند به افزایش کلسترول HDL، یا کلسترول خوب کمک کند.بر اساس تحقیق انجام شده توسط دیوید جنکینز، افرادی که تعداد اندکی بادام را هر روز مصرف کردند، سطح کلسترول بد آنها ، به ۴/۴% کاهش یافت، و کسانی که هر روز هر دو خوراکی را خوردند، کلسترول بد آنها ،به ۹٫۴%کاهش یافت.
-جلوگیری از سرطان :
فیبر موجود در بادام، به سم زدایی بدن کمک می کند به غذا کمک میکند، تا در سیستم گوارشی بهتر حرکت کند این فرآیند، سیستم گوارش را پاکسازی می کند.مؤسسه سرطان ملی، طبق یک مطالعه نشان داد؟ که رژیم های با فیبر بالا باعث کاهش خطر سرطان روده بزرگ می شوند. بادام نیز، ذخایر عالی از ویتامین، فیتوکمیکال و فلاونوئیدها است ،که پیشرفت سلولهای سرطانی سینه را کنترل می کنند.
-حفاظت در برابر دیابت:
بادام ،دارای شاخص کلیسمی قوی (GI) است. مطالعات نشان می دهد که بادام از افزایش ناگهانی قند خون ،بعد از خوردن غذا جلوگیری می کند بنابراین، به تثبیت سطح قند خون نیز کمک می کند و از دیابتی ها حمایت می کند.
-انرژی خود را تقویت کنید:
بادام،غنی از منگنز، ریبوفلاوین و مس است، که همگی در تولید انرژی موثر هستند اگر همیشه در حال حرکت و جنب و جوش هستید، سعی کنید ، تعدادی بادام با خود داشته باشید.
-جلوگیری از نقص های زایمانی:
بادام، حاوی اسید فولیک است، که در مقابل نقص ها و عیوب زایمانی کمک می کنند فولیک اسید ،نقش مهمی در رشد سلول های سالم و تنظیم کننده بافتی دارد، بنابراین برای رشد جنین سالم، بسیار مهم است.
ارزش غذایی
مغز بادام تلخ به مقدار کم حاوی سیانور دو پتاس و اسید سیاندریک و ویتامین D است که اگر فردی به مقدار زیاد آن را مصرف کند، مسموم میشود. مصرف پنج تا ده عدد مغز بادام تلخ در کودکان میتواند مسمومیت شدید به همراه داشته باشد، در بزرگسالان این تعداد به ۵۰ عدد میرسد.
بادام به عنوان منبع خوبی برای دریافت پروتئین در بین غذاهای سالم توسط وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا توصیه شدهاست. در سال ۲۰۱۶ یک بررسی بالینی نشان داد که مصرف منظم بادام باعث میشود سطح کلسترول LDL خون و همچنین خطر ابتلا به بیماریهای قلبی کاهش یابد.
این مقاله بدون برچسب است.
دیدگاه خود را ارسال نمایید
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد