بر اساس گروه خونی رژیم غذایی بگیرید – بخش اول

بر اساس گروه خونی رژیم غذایی بگیرید - بخش اول

مبحث رژیم غذایی مناسب برای گروه های خونی مختلف اولین بار توسط دکتر پیتر جی.آدامو در کتاب «رژیم غذایی مناسب برای بدن شما» مطرح گردید.

این دستاورد حاصل زحمات 25 ساله یک پدر (James D’Adamo) و یک پسر (Peter J.D’Adamo) می باشد.

دکتر آداموی پسر در این مورد می گوید من نسل دوم یک درمان گر طبیعی (Naturopathic Physicion) هستم. پدرم در سال 1957 میلادی پس از گذراندن یک دوره 4 ساله فوق دکترا از دانشکده علوم درمان طبیعی فارغ التحصیل شد و از همان سال در کلینیک های تغذیه و سلامتی مطالعه و معالجه می کرد.

او در کارش پی برد که اگر چه بسیاری از بیماران با رژیم های سخت گیاهی یا کم چربی و یا روش های مختلف پخت غذا بهبود یافته اند اما برخی از آنها نه تنها بهتر نشده اند بلکه بدتر شده اند.

پدرم می گفت : « به اعتقاد من چهره هیچ دو انسانی در روی زمین یکسان نیست. همچنان که اثر انگشت آن ها ، خطوط لبهای شان و یا آهنگ صدای شان مشابه نمی باشد و به همین صورت هیچ دو شاخه گیاه و یا دو دانه برفی یک شکل نیستند. از آن جایی که احساس می کردم تمام مردم با یکدیگر تفاوت دارند معتقد بودم منطقی به نظر نمی رسد که همگی غذای یکسانی را مصرف نمایند. آن گاه دریافتم چون هر شخصی دارای موقعیت فیزیکی خاصی است و میزان قدرت و ضعف و نیازهای غذایی او نیز متفاوت است تنها راهی که بیمار برای سالم ماندن و غلبه بر امراض مختلف دارد سازگار کردن خود با نیاز هایش است.»

همچنین او اعتقاد داشت که «غذای یک انسان می تواند برای انسان دیگر مهلک باشد.»

بنابر استدلال او چون خون عامل اصلی تغذیه بدن است احتمال دارد حالت های خون مشخص کننده تغییر وتنوع در نیازهای غذایی باشد.

هر اندازه که پدر من گروه های خونی مختلف را مورد آزمایش قرار می داد اعتقاد او راسخ تر می شد که هر بیمار با گروه خونی خود راهی جدا را برای بهبود طی می کند.

بالاخره فرضیه پدرم با کوشش های مستمر به ثمر رسید و نتیجه تحقیقات او به صورت فشرده به نام «غذای یک انسان» به رشته تحریر در آمد.

تئوری رژیم گروه خونی

رژیم غذایی گروه های خونی که توسط پیتر.جی آدامو عنوان شده است بیان می کند، افراد بسته به نوع خونشان به غذاهای مختلف پاسخ می دهند.
تئوری این رژیم بر اساس این باور است که غذاهایی که لکتین دارند، با نوعی از گروه های خونی ناسازگار هستند و باعث به هم چسبیدن و توده شدن گلبول های قرمز خون و تشکیل آگلوتیناسیون می شوند که می تواند منجر به مشکلات سلامتی مانند بیماری های قلبی، کلیوی و نیز سرطان ها شود.

آدامو هم چنین بیان می کند که نوع گروه خونی اشخاص بر توانایی آن ها در هضم غذاهای مختلف، به دلیل تفاوت های ترشحات هضمی تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، افراد دارای گروه خونی O به علت داشتن سطوح بالای اسید معده، هضم گوشت را به خوبی انجام می دهند.

آدامو بیان می کند که با توجه به نوع رژیم گروه خونی، می توانید مواد غذایی را با راندمان بیشتری هضم کنید، از تأثیر منفی لکتین های خاص جلوگیری کنید، وزن خود را کم کنید و سلامت خود را بهبود دهید.

رژیم غذایی وابسته به گروه خونی چیست؟

این نوع رژیم، توصیه های سلامتی و تغذیه ای را بر اساس ویژگی های ژنتیکی منحصر به فرد هر کس انجام می دهد. طرفداران این نوع رژیم معتقدند که نوع خون فرد، یک ابزار مهم برای درک این است که چگونه به انواع مختلف غذا، عادت ها و عوامل استرس زا واکنش نشان می دهند.

این مطلب رو از دست نده   آشنایی با خواص درمانی چای

این نوع رژیم مبتنی بر فرضیه ای است که افراد دارای گروه های خونی مختلف، باید غذاهای مربوط به آن گروه خونی را بخورند و عادات و شیوهٔ زندگی خود را به گونه ای توسعه دهند که بیشترین تناسب را با ترکیب ژنتیکی آن ها داشته باشد.

با توجه به تنوع در شیمی بدن هر فرد، گفته می شود که نوع گروه خونی، تعیین می کند که کدام نوع غذاها بهتر هضم می شوند. به عنوان مثال، پروتئین های حیوانی یا میوه ها و همچنین بدن به کدام نوع از غذاها واکنش نشان می دهد.

گروه خونی چیست؟

هر گروه خونی دارای یک نشانه شیمیایی است که به آن آنتی ژن یا پادگن می گویند. گروه خونی O دارای پادگن پایه یا فوکز می باشد. اگر به پادگن پایه یا فوکز قند دیگری به نام ان-استیل-گالاکتوزآمین بچسبد آنتی ژن A تشکیل می شود که ثابت می کند گروه خون فرد A است اما اگر این قند دی گالاکتوزآمین باشد آنتی ژن و به تبع آن گروه خونی B ایجاد می شود. چنانچه هر دو قند پایه به پادگن پایه یا فوکز چسبیده باشند آنتی ژن و گروه خونی AB ایجاد می شود.

از سویی دیگر موادی به نام لکتین وجود دارند که پروتئین های مختلف را به هم می چسبانند. چنانچه غذای مصرفی شما حاوی لکتینی باشد که با پادگن های خون شما ناسازگار باشد. قسمتی از اندام ها یا سیستم های بدن را هدف قرار داده و در آن جمع می شوند و چسبندگی یا آگلوتیناسیون ایجاد می کنند. این امر می تواند موجب بروز التهاب و بیماری در بدن فرد شود. البته تمام این اتفاقات و سروصداها مربوط به 5٪ لکتین موجود در غذاهاست که جذب می شوند و خدا با ما بوده و هست که 95٪ از این لکتین ها جذب نمی شود و الا – مطابق نظرات دکتر آدامو و نتیجه گیری شخصی من – بعید نبود فرد دارای گروه خونی A بعد از خوردن یک همبرگر دارفانی را وداع کند.

گروه های خونی مختلف

با توجه به طراحان این نوع رژیم غذایی، حساسیت افراد به بیماری های خاص و شرایط پزشکی به طور مستقیم با گروه خونی آن ها مرتبط است. از آن جایی که نوع گروه خونی هر فرد با فرد دیگر متفاوت است، همهٔ افراد نیازهای تغذیه ای یکسانی ندارند.

چهار نوع گروه خونی در انسان وجود دارد:

  • گروه خونی A
  • گروه خونی B
  • گروه خونی AB
  • گروه خونی O

تعداد زیادی از افراد، دارای گروه خونی O هستند.

حدود 44 درصد از افرادی که در ایالات متحده زندگی می کنند دارای گروه خونی O هستند. 42 درصد از آن ها گروه خونی A دارند؛ 10 درصد گروه خونی B و حدود 4 درصد دارای گروه خونی AB هستند.

انواع گروه خونی توسط آنتی ژن هایی که بر روی سطح گلبول های قرمز قرار دارند، متمایز می شوند.

اگر شما آنتی ژن A داشته باشید گروه خونی A و اگر آنتی ژن B داشته باشید گروه خونی B هستید.

اگر شما از نوع گروه خونی خود مطمئن نیستید، می توانید با انجام یک آزمایش خون در دفتر یا آزمایشگاه پزشک خود، آن را تعیین کنید. با این حال با خواندن این مقاله متوجه می شوید که تعیین گروه خونی برای انجام تغییرات در رژیم غذایی خیلی مفید و ضروری نیست (اگرچه قبل از بارداری و انتقال خون، باید نوع گروه خونی خود را بدانید)

فروشگاه محصولات ارگانیک هاب
مهر 6, 1399